Droste effect nieuwe ontwikkelingen

Nog geen drie maanden geleden schreef ik een stukje over een nieuwe videoclip waarin het Esher / droste effect werd toegepast op bewegend beeld. Hier is te lezen hoe de makers van de clip, de hele video beeld voor beeld hebben bewerkt met special geschreven software om de spiraal effecten te maken. Het kostte hen 5 dagen, 24 uur per dag met 9 computers om de clip te renderen.

Ik denk vaak dat de blog wereld van het internet bestaat door het reageren op zelf gecreëerde hypes, zonder dat er iets concreets gebeurd. Vandaag ontdekte ik het tegendeel. Adobe heeft voor zijn nieuwste versie (CS4) een nieuwe experimentele plug-in gemaakt (pixelbender). Hiervoor heeft een zekere Tom Beddard direct een gratis filter geprogrammeerd waarmee het effect nu simpel (en veel sneller) met photoshop en met after effects te creëren is. Vooral after effects vind ik erg boeiend want hiermee kon ik het effect los laten op een creepy (aldus Frank) dansje van mij. Gefilmd voor ons gloednieuwe bluescreen. Onderstaand filmpje heb ik vanmorgen in elkaar gezet om dit verhaal te illustreren.

Ik geniet ervan om te zien hoe binnen enkele maanden uit het niets nieuwe mogelijkheden ontwikkelen tot toegankelijke toepassingen. Dus reken maar dat er binnenkort meer van dit effect te zien zal zijn.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.